PortCity IV

Met de voeten in de haven

Eigentijds, op een unieke locatie en met uitzicht op de Waalhaven en het Zuiderpark. Dat is PortCity IV. Dit indrukwekkende kantoorgebouw is van de hand van Wouter Thijssen van MSVA Architechts. Zijn doel is een robuust en herkenbaar gebouw te creëren passend bij de haven en de drie andere gebouwen langs de Waalhaven Zuidzijde te Rotterdam. De locatie heeft veel pluspunten en het gebouw staat als het ware met de voeten in de haven. Als maritieme onderneming kijk je uit over je eigen dynamische werkterrein.

 

Unieke locatie, weergaloos uitzicht

Met de unieke locatie van PortCity IV is rekening gehouden in het ontwerp. De grote horizontale ramen zorgen ervoor dat het uitzicht op de Waalhaven en het Zuiderpark optimaal wordt benut. Gevelbanden verspringen en versmallen aan de zuidoosthoek, waar de meeste mensen vandaan komen, en aan de noordwesthoek, waar het mooiste uitzicht over de Waalhaven is. Omdat PortCity IV vrij in de ruimte staat, zijn alle vier de zijden aantrekkelijk en levendig.

'Het uitzicht rondom, dat is genieten. Een mooie plek in de stad waar iedereen langskomt. Het gebouw zal opvallen. Het past op deze plek, de hoek van de Waalhaven’ architect Wouter Thijssen

PortCity

Het Havenbedrijf Rotterdam initieerde de gebiedsontwikkeling aan de oever van de Rotterdamse Waalhaven. PortCity bestaat uit vier karakteristieke kantoorgebouwen gerealiseerd onder hoogwaardige architectuur. PortCity I, II en III zijn in 2010 voltooid. De vier gebouwen staan op een enorme houten ‘scheepsdek’ met daaronder een parkeergarage. In de gerealiseerde panden zijn al vele gerenommeerde bedrijven, zoals Evergreen, Kloosterboer en Broekman, gevestigd. Allemaal ondernemers en bedrijven die een binding met de haven hebben.

Duurzaamheid

PortCity IV wordt gebouwd met duurzaamheid als uitgangspunt. Het gebouw heeft zonnepanelen op het dak en de gevels zijn voorzien van extra isolerend en zonwerend glas. De warmte- en koudeopslag in de bodem zorgt voor koeling in de zomer en verwarming in de winter. In de garage is uiteraard aan laadpalen voor elektrische auto’s gedacht. Daarnaast zijn de systeemplafonds met LED-verlichting standaard voorzien. Als maatstaf voor de uitstekende duurzaamheid van het gebouw, zal het gebouw een BREEAM-NL Very Good certificering ontvangen.

Ook tijdens de realisatie van PortCity IV is er aandacht voor duurzaamheid. Van Omme & De Groot is ISO 14001, FSC en PEFC gecertificeerd. Duurzaamheid en milieu staan hoog in het vaandel waarbij in het bijzonder een verantwoorde omgang van bouwmaterialen en afvalstromen tijdens de bouw wordt nagestreefd.

 

  • Zonnepanelen op het dak
  • CO2-reguleringscontrole, om klimaat en ventilatie aan te passen aan het aantal medewerkers
  • Zuinige LED-verlichting, per zone van circa 40m2 regelbaar
  • Zonwerende en extra isolerende gevels, voor een uitstekend thermisch comfort
  • Milieuvriendelijke koelmiddelen
  • Terugwinning van warmte, zodat zo min mogelijk warmte verloren gaat
  • 23% scherpere EPC-waarde
  • Lage energielasten
  • Energielabel A++

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen aanpassen