Locatie

Het hart van de havenbusiness

PortCity IV ligt midden in het maritiem en offshore cluster van de Rotterdamse haven en op steenworp afstand van twee sterke industriële clusters: Botlek en Europoort. De bedrijven in de Waalhaven vullen elkaar aan en versterken elkaar. Hun onderlinge samenwerking legt een stevige basis voor economische slagkracht. Ze liften mee op de verwachte groei in het offshore-cluster en de steeds grotere ladingstromen van en naar de Rotterdamse haven. Wie wil er nu niet te midden van deze dynamiek gevestigd zijn?

 

Haven van Rotterdam

De Rotterdamse haven is dé grootste zeehaven van Europa. De haven dankt zijn leidende positie aan de uitstekende bereikbaarheid via zee, aan de internationale verbindingen en aan de 180.000 mensen die in en voor het haven- en industriegebied werkzaam zijn. Het is de plek waar grenzeloze ambities worden waargemaakt.

 

Bereikbaarheid

PortCity IV is uitstekend bereikbaar via de weg (A15, A16, A4 en A29), het water en met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid in de inpandige parkeergarage. Bij de aanlegplaats meren de waterbus en watertaxi aan. Elke tien minuten rijdt er een bus van en naar het OV-knooppunt Zuidplein en Metrostation Slinge.

Het gebied De Waalhaven ligt direct langs het goederenspoor van Maasvlakte 2 naar het Europese achterland. Bij RSC Rotterdam kunt u goederen overslaan op het spoor. En wat te denken van de excellente ontsluiting via het water? Alle maritieme kavels hebben vrije toegang tot de Nieuwe Waterweg: schepen worden niet belemmerd door sluizen of bruggen.

DE WAALHAVEN

De Waalhaven heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende metamorfose ondergaan. Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelde dit gebied samen met de gemeente en het bedrijfsleven tot hét maritiem, industrieel en logistiek servicecluster van Rotterdam. De openbare ruimte is opgeknapt, de bereikbaarheid vergroot en de verkeersdoorstroming verbeterd – een enorme impuls voor de uitstraling van dit gebied! Naast kleine en middelgrote bedrijven zijn in de Waalhaven internationals en prominente maritieme spelers gevestigd zoals Boskalis, MSC en Steinweg.

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen aanpassen